• Joulukuu 2016 Yhteistyökumppani:  

   

  bird.gif Facebook.png LinkedIn


  Puheenjohtaja Markkulan tervehdys
  25 vuotta Maastrichtin sopimuksesta
  Täysistuntoviikolle osui kaksi merkkipäivää: Suomen itsenäisyyspäivän ohella juhlittiin Maastrichtin sopimuksen 25-vuotispäivää. Maastrichtissa luotiin pohja nykyiselle Euroopan unionille ja alueiden komitealle, kirjoittaa puheenjohtaja Markku Markkula.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Suomen valtuuskunnan uutisia
  EU suurten haasteiden edessä
  Muutosten vuosi 2016 on kohta takana. Brexit, USA:n presidentinvaalit ja Italian kansanäänestys ovat syösseet syrjään vallitsevia poliittisia voimia ja herättäneet kysymyksiä myös EU:n tulevaisuudesta. Kansalaisten huolenaiheet on otettava vakavasti, kirjoittaa Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Pauliina Haijanen.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Liikennekomissaari Bulc tutustui pääkaupunkiseudun liikennepalveluihin
  Euroopan komission liikenneasioista vastaava jäsen Violeta Bulc tutustui pääkaupunkiseudun älykkäisiin liikenneratkaisuihin vierailullaan Helsinkiin ja Espooseen maanantaina 28. marraskuuta. Vierailua isännöi Euroopan alueiden komitean puheenjohtaja Markku Markkula.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Täysistunto pähkinänkuoressa
  Eurooppa tarvitsee tehokkaamman turvapaikkajärjestelmän
  Maahanmuutto oli kantavana teemana Euroopan alueiden komitean joulukuun täysistunnossa, jossa vieraana oli muuttoliike-, sisä- ja kansalaisasioista vastaava komissaari Dimitris Avramopoulos.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Lähetettävien työntekijöiden suojeluun kiinnitettävä enemmän huomiota
  Euroopan alueiden komitea (AK) on ensimmäinen EU:n toimielin, joka on ottanut kantaa työntekijöiden lähettämistä koskevan direktiivin tarkistukseen. AK:n lausunnossa peräänkuulutetaan tehokkaampia toimenpiteitä lähetettyjen työntekijöiden suojelemiseksi ja sosiaalisen polkumyynnin torjumiseksi.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Kunnat tarvitsevat tukea Euroopan investointiohjelman hyödyntämiseen
  Euroopan alueiden komitea käsitteli istunnossaan joulukuussa Euroopan komission tiedonantoa, joka koskee Euroopan investointiohjelmaa. Osana investointiohjelmaa oleva Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR) on lähtenyt hyvin käyntiin ja komission mukaan investointiohjelman toimien avulla on saatu lupaavia tuloksia
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Kunnat ja alueet haluavat hyödyntää matkailualan mahdollisuudet
  Eurooppalaisen matkailun kilpailukykyyn on tärkeää investoida, jotta Eurooppa säilyttää asemansa maailmanlaajuisessa kilpailussa turisteista. Euroopan alueiden komitean lausunnossa ehdotetaan muun muassa EU-kansalaisten matkakortin luomista.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Tiivistelmä joulukuun täysistunnon aiheista
  AK antoi täysistunnossaan suosituksia myös mm. yhteistyötaloudesta, Euroopan uudesta osaamisohjelmasta ja audiovisuaalisia mediapalveluja koskevasta direktiivistä.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn

  Xmas banner 600x222px-FI.png

   
  Euroopan alueiden komitea tiedotusvälineissä
  Voit lähettää meille AK:ta käsitteleviä juttuja osoitteeseen PresseCdR@cor.europa.eu!
  Eurooppa alueellani
  AK:n kotisivu EU:n verkkosivut Oikeudellinen huomautus Yhteystiedot Tilaa