• Buletin informativ
  al Comitetului European al Regiunilor
   
  iunie 2017 - Urmăreşte-ne pe   bird.gif Facebook.png LinkedIn 

  Focus
  Orașele și regiunile Europei își vor păstra angajamentul nestrămutat față de Acordul de la Paris
  Ca răspuns la anunțul președintelui Donald Trump referitor la retragerea sprijinului Statelor Unite pentru Acordul de la Paris privind schimbările climatice, dl Markku Markkula, președintele Comitetului European al Regiunilor, a subliniat angajamentul de neclintit al orașelor și regiunilor din Uniunea Europeană în efortul lor de a încetini schimbările climatice.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Parlamentul European aderă la Alianța pentru coeziune
  Angajamentul Parlamentului European în favoarea unei politici de coeziune mai puternice, mai flexibile, mai simple și mai participative, asumat cu fermitate într-un raport adoptat la 13 iunie, a fost apreciat de Comitetul European al Regiunilor (CoR) drept un pas înainte esențial pentru mobilizarea principalelor părți interesate în cadrul # Alianței pentru coeziune.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  CoR la lucru
  Evaluarea la jumătatea perioadei a Programului Orizont 2020
  Orizont 2020 – actualul program-cadru al UE pentru cercetare și inovare – a fost un succes, dar sunt necesare eforturi suplimentare pentru a intensifica cercetarea și inovarea europeană dincolo de programul-cadru, au declarat, joi, raportorul Comitetului European al Regiunilor și al Parlamentului European.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Orașele și regiunile își ajustează pozițiile cu privire la viitorul politicii agricole comune
  Autoritățile locale își ajustează punctele de vedere referitoare la viitoarea reformă a politicii agricole comune (PAC), care reprezintă 38% din bugetul total al UE. Comisia NAT dorește un echilibru mai bun între plățile directe și dezvoltarea rurală și pledează pentru reglementarea piețelor agricole, astfel încât să se prevină deficitele sau excedentele structurale.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  10 şi 11 iulie: participaţi la cel de al 5-lea Forum al cooperării descentralizate
  La 10 și 11 iulie 2017, Comisia Europeană și Comitetul European al Regiunilor vor organiza cea de-a 5-a ediție a Forumului cooperării descentralizate.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Dezbatere cu cetățenii: „Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei - 10 ani de când Clujul a devenit un oraș european
  Politica de coeziune a Uniunii Europene s-a numărat printre principalele teme de discuție la dezbaterea cu cetățenii organizată în România de Comitetul Regiunilor (CoR), împreună cu Primăria Cluj-Napoca, marți, 13 iunie.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2017: înscrierile încep la 10 iulie
  Luni, 10 iulie, încep înscrierile online pentru participarea la Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor. Programul manifestării cuprinde peste 130 de ateliere, dezbateri, vizite de proiect și activități în rețea, care vor avea loc la Bruxelles, în perioada 9-12 octombrie.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Ştiri locale
  Arad ṣi Békés, parteneriat pentru utilizarea fondurilor europene
  Consiliul Judeṭean Arad (România), Fundaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din judeţul Békés (Ungaria) ṣi oraṣul Curtici (România) au semnat la 16 mai 2017 un parteneriat pentru atragerea fodurilor europene ṣi vor colabora în cadrul proiectul transfrontalier „Connecting communities to the TEN-T infrastructure in the Romanian-Hungarian border area”/„Conectarea comunităţílor la infrastructura TEN-T în zona de frontieră româno-maghiară”.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Serviciile comunitare pentru copiii Bacăului au devenit model de bune practici în România
  La 26 mai 2017 s-a desfăṣurat conferința organizată de UNICEF România în care au fost prezentate rezultatele evaluării externe a Proiectului pilot „Servicii comunitare pentru copii”, iniṭiativă implementată în parteneriat cu Consiliul Județean, Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Prefectura Bacău, precum și cu autoritățile locale din 4 orașe și 38 de comune băcăuane.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Coexistenṭa oamenilor cu carnivorele mari
  Președintele Consiliului Județean Harghita, dl Borboly Csaba, membru al Comitetului Regiunilor, este implicat activ în dezbaterile privind aspectele legate de problemele pe care le întâmpină comunităṭile locale în legătură cu carnivorele mari, în special, cu ursul brun.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Știre Corp Secretari 06.2017
  În perioada 18 – 20 iunie 2017 a avut loc la București, prima reuniune a membrilor Corpului profesional al secretarilor comunelor din România, având ca temă: Secretarul comunei, factor activ de Armonie, de Continuitate și de Responsabilitate în administrația publică locală, precum și de garant asupra calității și legalității actelor administrative.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Proiectul SIMPLA – Energia ṣi mobilitatea planificate împreună
  Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA și Consiliul Județean Alba, partenerii români ai proiectului SIMPLA - Planificarea Durabilă Integrată Multisectorial, iniṭiativă finanțată prin Programul european „Orizont 2020”, au organizat la Alba Iulia, în perioada 24-25 mai 2017, prima sesiune a programului de formare profesională „SIMPLA - Energia și mobilitatea planificate împreună”.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Agenda

  Evenimente în luna iulie

  03/07Conferință: uniunea energetică și dezvoltarea locală/regională durabilă, Tallinn, Estonia

  04/07A 14-a ședință a Comisiei ENVE, Tallinn, Estonia

  06/07A 14-a ședinţă a Comisiei CIVEX, Bruxelles, Belgia

  10-11/07Eveniment: Alăturați-vă regiunilor și orașelor pentru dezvoltare, Bruxelles, Belgia

  12/07 EER 2018 Award Ceremony, Bruxelles, Belgia

  12-13/07A 124-a sesiune plenară a CoR , Bruxelles, Belgia

  #Eulocal: „Reflecții asupra Europei”, evenimente la nivel local, în luna iulie

   

   
   

   

  Comitetul European al Regiunilor în presă!
  Pentru a transmite un articol despre CoR pe care l-aţi citit, scrieţi-ne pe adresa PresseCdR@cor.europa.eu!
  Europe in my Region
  Homepage CR Homepage UE Acţiuni la nivel local Contact Abonare