•  
  Buletin informativ
  al Comitetului European al Regiunilor
   
  iulie 2017 - Urmăreşte-ne pe   bird.gif Facebook.png LinkedIn 

  Focus
  Karl-Heinz Lambertz a fost ales președinte al Comitetului European al Regiunilor
  Membrii Comitetului European al Regiunilor (CoR) l-au ales pe dl Karl-Heinz Lambertz (PSE), membru al Senatului Belgiei din partea Comunității germanofone din Belgia, în calitate de președinte pentru o perioadă de doi ani și jumătate.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  CoR la lucru
  O politică mai solidă de cercetare și inovare în UE este o investiție în viitor
  Europa are nevoie de regiuni puternice, cu forța și viziunea de a sprijini ecosistemele de cercetare și inovare și cu un impact real într-o lume globalizată, a afirmat astăzi comisarul Carlos Moedas, în sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor (CoR), alăturându-se apelului orașelor și regiunilor Europei în favoarea unor politici de cercetare și inovare (C&I) mai multidisciplinare, incluzive, deschise și colaborative.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Participare amplă la dezbaterile organizate de CoR la nivel local privind viitorul Europei
  La câteva luni după lansarea sa, campania Comitetului European al Regiunilor „ Reflecții asupra Europei ”, a cărei scop este inventarierea preocupărilor și așteptărilor cetățenilor de la nivel local, capătă o dinamică din ce în ce mai accelerată.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Reforma politicii agricole comune: aleșii locali și regionali solicită o PAC echitabilă, durabilă și solidară
  Comitetul European al Regiunilor și-a adoptat recomandările referitoare la reforma politicii agricole comune (PAC) după 2020. Acestea au ca scop menținerea unei agriculturi de calitate, durabilă, care să practice prețuri echitabile și să furnizeze locuri de muncă remunerate corespunzător în toate regiunile Uniunii Europene, în conformitate cu obiectivul coeziunii teritoriale.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Ştiri locale
  Dezvoltarea potențialului geotermal în județele Ilfov și Bihor
  Consiliul Judeţean Ilfov, în calitate de lider de parteneriat, alături de ADI ZMO - Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea ṣi ISOR Iceland GeoSurvey (Institutul de Studii și Cercetări Geologice din Islanda) au anunṭat recent lansarea proiectului „Dezvoltarea potențialului geotermal în județele Ilfov și Bihor”, iniṭiativă finanțată prin Programul RO 05 Eficiență Energetică - Fondul pentru Relații Bilaterale, derulat prin Granturile SEE 2009-2014.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Robert-Sorin Negoiță, noul președinte al delegației României la CoR
  În data de 12 iulie 2017, Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, a fost ales Preşedinte al delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor – CoR.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn
  Preşedintele amr, raportor pentru viitorul programul cosme
  În cadrul Biroului CoR din data de 11 iulie 2017, Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Sorin Negoiţă, a fost desemnat de Comitetul European al Regiunilor raportor pentru Viitorul Programului COSME.
  Share in Facebook  Tweet  Share in LinkedIn

  Comitetul European al Regiunilor în presă!
  Pentru a transmite un articol despre CoR pe care l-aţi citit, scrieţi-ne pe adresa PresseCdR@cor.europa.eu!
  Europe in my Region
  Homepage CR Homepage UE Acţiuni la nivel local Contact Abonare